Cursisteninfo - PIVO

Cursisteninfo

Cursistengids en onderwijs- en examenreglement

In onze cursistengids vind je alle informatie die je op pad helpt als cursist aan het PIVO. Lees meer over het PIVO, de begeleiding die je kan verkrijgen, veiligheidsprocedures, regelgeving en handige tools.

Op zoek naar het onderwijs- en examenreglement? Dan kan je dit hier raadplegen.

Ondersteuning op het PIVO

Binnen het PIVO staan er verschillende medewerkers voor je klaar om je te begeleiden tijdens jouw studies. Zo zijn in de eerste plaats de administratieve medewerkers en klasverantwoordelijken die inhoudelijk verantwoordelijk zijn voor jouw opleiding. Verder ondersteunen ook onze pedagogen je doorheen jouw studieloopbaan. Je kan bij hen terecht met alle vragen over studiemethode, omgaan met examenstress, het maken van planningen, … Ondersteuning kan je zowel online, in groep als individueel krijgen.

Beleid voor mensen met een functiebeperking

Als opleidingscentrum willen wij graag bijdragen aan gelijke onderwijskansen voor elke cursist. We maken gebruik van het algemeen geldende zorgcontinuüm (Onderwijs Vlaanderen) en tweesporenbeleid om de onderwijskansen te optimaliseren.

Wil je graag starten met een opleiding in een van de opleidingscentra van het PIVO maar ondervind je moeilijkheden bij het volgen van onderwijs of wil je meer weten over de faciliteitenmogelijkheden binnen het PIVO? Contacteer dan pivo.pedagogie@vlaamsbrabant.be. De pedagogen bekijken samen met jou en de school wat mogelijk is.