Politie - PIVO

Politieschool

Het trainings- en opleidingscentrum voor de politie organiseert vele opleidingen en trainingen voor politieambtenaren, ambtenaren met een beperkte politionele bevoegdheid, evenals opleidingen op maat voor derden.

De politie rekruteert in Vlaams-Brabant!

Basisopleiding bijzondere veldwachter 2023

Verkeersopleidingen politie

Over de politieschool

Ons aanbod 

Is blauw jouw favoriete kleur en droom je al jaren van een job bij de politie? Wij helpen jou via ons voorbereidingstraject op de selectieproeven graag op weg!  

Geslaagd voor de selectieproeven? 

Proficiat! Wij verwelkomen je graag binnenkort op onze politieschool. 

Jaarlijks organiseren we verschillende basisopleidingen. Naast deze van agent, inspecteur en hoofdinspecteur, kan je bij ons ook de sociale promotie van (beveiligings-) agent naar inspecteur volgen. Deze opleidingen zijn kosteloos en inschrijven kan via www.jobpol.be

Daarnaast organiseren we ook diverse voortgezette en functionele opleidingen voor leden van de geïntegreerde politie. Deze opleidingen zijn zeer praktijkgericht en spelen maximaal in op de actualiteit. 

Nood aan een opleiding op maat? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie. 

Deskundige lesgevers 

Wij werken zoveel mogelijk met lesgevers die niet alleen didactisch-methodisch onderlegd zijn maar eveneens specialist zijn in hun vak. 

Locaties 

De meeste van onze opleidingen worden georganiseerd in het PIVO in Asse. Diverse voortgezette opleidingen of opleidingen op maat kunnen wij ook aanbieden op locatie. Naast onze gloednieuwe digitale leeromgeving, die het mogelijk maakt om kwalitatieve online opleidingen te organiseren, zetten we volop in op de ontwikkeling van onze infrastructuur zodat wij nog beter kunnen inspelen op maatschappelijke noden rond online en blended veiligheidsonderwijs. 

Inschrijven en annuleren

Hoe inschrijven ?

Inschrijven voor onze voortgezette en functionele opleidingen kan via de website.

Praktische inlichtingen over de cursus

Praktische inlichtingen over de cursus volgen ten laatste 14 dagen voor de aanvang van de opleiding. Indien om organisatorische redenen deze opleiding niet kan plaatsvinden, zullen wij je hiervan tijdig op de hoogte brengen. 

Annuleren

Annuleren zonder kosten (enkel schriftelijk via e-mail) kan steeds tot 14 dagen voor de aanvangsdatum van de opleiding. In alle andere gevallen blijft het inschrijvingsgeld verschuldigd. 

Facturatie

Het PIVO stuurt je na afloop van de voortgezette of functionele opleiding een factuur. 

De politie rekruteert in Vlaams-Brabant!

De politie rekruteert in Vlaams-Brabant!

 • Sessie januari-februari – 2023

Interesse in een job bij de politie in Vlaams-Brabant? Vandaag een droom, morgen een job!

Welkom bij de politie in Vlaams-Brabant!
Wij bereiden jou voor op de selectieprocedure tot inspecteur van politie.

 • Wie zich wil inschrijven voor een job bij de politie, kan dat enkel doen via de officiële jobsite van de geïntegreerde politie:  https://www.jobpol.be/ – Inspecteur | Jobpol
 • Vooraleer je aan je opleiding tot inspecteur kan beginnen, moet een selectieprocedure worden doorlopen. De selectieprocedure bestaat uit een heel aantal testen, die jouw competenties, fysieke mogelijkheden en medische geschiktheid zullen onderzoeken: Cognitieve vaardigheidsproef, Sportproef, Persoonlijkheidsproef, Medische geschiktheidsproef. Meer informatie over de af te leggen proeven vind je hier: https://www.jobpol.be/jobs-in-uniform/inspecteur#selectieprocedure
 • Wij geven alle kandidaten die interesse hebben in een job als inspecteur bij de politie in Vlaams-Brabant de kans om een gratis voorbereidingstraject te volgen, dat je zal helpen om je beter voor te bereiden op deze selectietesten.
  • Woon je in Vlaams-Brabant en wil je werken bij de politie? 
  • Woon je niet in Vlaams-Brabant, maar wil je wel een job bij één van de Vlaams-Brabantse politiezones of federale politiediensten in onze provincie? 
  • Dan is ons voorbereidingstraject er ook voor jou! 

Sessie januari-februari 2023

Elke module in het voorbereidingstraject wordt digitaal georganiseerd op donderdagavond (van 19.00 tot 21.30 uur) en op zaterdagvoormiddag (van 10.00 tot 12.30 uur). Het is de bedoeling dat elke module 1x wordt bijgewoond.

 • Module 1: Kennismaking en pretest: 19 januari 2023 (van 19.00 tot 21.00 uur) OF 21 januari 2023 (van 10.00 tot 12.00 uur).
 • Module 2: Voorbereiding cognitieve proeven en taaltest: 26 januari 2023 (van 19.00 tot 21.00 uur) OF 28 januari 2023 (van 10.00 tot 12.00 uur).
 • Module 3: Structuur, organisatie en werking, waarden en normen van de geïntegreerde politie: 02 februari 2023 (van 19.00 tot 21.00 uur) OF 04 februari 2023 (van 10.00 tot 12.00 uur).
 • Module 4: Uitleg opleiding politieschool en eventuele voorbereiding sportproef: 09 februari 2023 (van 19.00 tot 21.00 uur) OF 11 februari 2023 (van 10.00 tot 12.00 uur).
 • Module 5: Voorbereiding persoonlijkheidstesten en selectie-interview: 16 februari 2023 van (19.00 tot 21.30 uur) OF 18 februari 2023 (van 10.00 tot 12.30 uur).

Praktisch:

Inschrijven voor dit voorbereidingstraject? Klik hier.

Inschrijven is mogelijk tot 1 dag voor de laatste module. Laatste tijdstip voor inschrijving voor een:

 • avondsessie van donderdag: donderdag 14u.
 • ochtendsessie van zaterdag: vrijdag 14u.

Bij inschrijving na de opgegeven uren, is de kans groot dat u geen link ontvangt voor de betreffende module.

Per module ontvang je telkens een nieuwe link voor digitale deelname. Dit max. 5 dagen en ten laatste 1 dag voor de start van de module.

Extra informatie

Contact

Basisopleiding bijzondere veldwachter 2023

De Politieschool van het PIVO organiseert samen met het PLOT in 2023 een basisopleiding voor bijzondere veldwachters.

GEZOCHT: BIJZONDERE VELDWACHTERS

Het PLOT en het PIVO slaan in het voorjaar van 2023 opnieuw de handen in elkaar voor de organisatie  van een basisopleiding bijzondere veldwachter. Voorwaarde is dat voldoende kandidaten overgaan tot inschrijving. Vandaar dat wij een warme oproep doen.

De opleiding start op dinsdag 3 januari 2023 om 17.30 uur en eindigt met het mondelinge examen op dinsdag 8 of woensdag 9 februari 2023 (al naargelang het aantal kandidaten). Plaats van afspraak is het Provinciedomein Halve Maan, Omer Vanaudenhovelaan 48 in 3290 Diest (Bezoekerscentrum), enkele verplaatsingen naar het PLOT en Hengelhoef niet te na gesproken.

De vorming van 80 uren wordt als volgt gespreid: dinsdagen 3, 10, 17, 24 en 31 januari 2023 en 7 februari 2023; donderdagen 5, 12, 19 en 26 januari 2023 en 9 februari 2023; vrijdagen 6, 13, 20 en 27 januari 2023 en 3 februari 2023; zaterdagen 7, 14, 21 en 28 januari 2023 en 4 februari 2023.

Op weekdagen wordt les gegeven van 18 uur tot 21.30 uur en op zaterdagen van 8.30 uur tot 16.30 uur.

De inschrijving verloopt via het PIVO – marleen.vannieuwenhove@vlaamsbrabant.be – en het inschrijvingsbedrag van 1.250 € wordt na de opleiding aan de aansteller gefactureerd.

INSCHRIJVINGEN WORDEN INGEWACHT TOT UITERLIJK VRIJDAG 16 DECEMBER 2022.

Naast de contactgegevens van de kandidaat bijzondere veldwachter bezorgt hij/zij ons ook een uittreksel uit het strafregister – model 1, niet ouder dan 3 maanden.

Een kandidaat bijzondere veldwachter die geen schriftelijke overeenkomst met een aansteller heeft, kan een vrijstelling bekomen van de provinciegouverneur. De kandidaat stuurt hiervoor een gemotiveerd verzoek naar de dienst van de gouverneur, Provinciehuis, Provincieplein 1, 3010 Leuven of een mail naar bijzondere.veldwachter@vlaamsbrabant.be.

Meer informatie kan bekomen worden:

PLOT Politieschool

Johan Beerten

johan.beerten@plotlimburg.be

PIVO Politieschool

Marleen Van Nieuwenhove

02 456 89 23

marleen.vannieuwenhove@vlaamsbrabant.be

Contact

Je kunt met al je vragen terecht bij onze medewerkers.  

E-mail pivo.politie@vlaamsbrabant.be.  

  Deze site is beveiligd door reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

  Bereikbaarheid

  Adres

  Poverstraat 75
  1731 Asse, België

  Bekijk op Google Maps

  Met de trein

  Het PIVO ligt op 500 meter van het station van Zellik (niet te verwarren met het station van Asse).

  Plan via de website van de NMBS je reis! (https://www.belgiantrain.be/nl)

   

  Met de bus

  Kom je met de bus? Dan zijn er 2 haltes heel dichtbij het PIVO:

  • Zellik Kazerne
  • Zellik station

  Plan via de website van De Lijn je reis! (https://www.delijn.be/nl/routeplanner/)

  Met de wagen

  Het adres van het PIVO is Poverstraat 75 in 1731 Asse.

  Hou rekening met file wanneer je vertrekt tijdens de piekuren.

  Goed om weten, op het PIVO zijn enkele laadpalen aanwezig.