Politie - PIVO

Politieschool

Het trainings- en opleidingscentrum voor de politie organiseert vele opleidingen en trainingen voor politieambtenaren, ambtenaren met een beperkte politionele bevoegdheid, evenals opleidingen op maat voor derden.

De politie rekruteert in Vlaams-Brabant!

5-jaarlijkse bijscholing bijzonder veldwachter

Verkeersopleidingen politie

Over de politieschool

Ons aanbod 

Is blauw jouw favoriete kleur en droom je al jaren van een job bij de politie? Wij helpen jou via ons voorbereidingstraject op de selectieproeven graag op weg!  

Geslaagd voor de selectieproeven? 

Proficiat! Wij verwelkomen je graag binnenkort op onze politieschool. 

Jaarlijks organiseren we verschillende basisopleidingen. Naast deze van agent, inspecteur en hoofdinspecteur, kan je bij ons ook de sociale promotie van (beveiligings-) agent naar inspecteur volgen. Deze opleidingen zijn kosteloos en inschrijven kan via www.jobpol.be

Daarnaast organiseren we ook diverse voortgezette en functionele opleidingen voor leden van de geïntegreerde politie. Deze opleidingen zijn zeer praktijkgericht en spelen maximaal in op de actualiteit. 

Nood aan een opleiding op maat? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie. 

Deskundige lesgevers 

Wij werken zoveel mogelijk met lesgevers die niet alleen didactisch-methodisch onderlegd zijn maar eveneens specialist zijn in hun vak. 

Locaties 

De meeste van onze opleidingen worden georganiseerd in het PIVO in Asse. Diverse voortgezette opleidingen of opleidingen op maat kunnen wij ook aanbieden op locatie. Naast onze gloednieuwe digitale leeromgeving, die het mogelijk maakt om kwalitatieve online opleidingen te organiseren, zetten we volop in op de ontwikkeling van onze infrastructuur zodat wij nog beter kunnen inspelen op maatschappelijke noden rond online en blended veiligheidsonderwijs. 

Inschrijven en annuleren

Inschrijven voor onze voortgezette en functionele opleidingen kan via de website.

Praktische inlichtingen over de cursus volgen ten laatste 14 dagen voor de aanvang van de opleiding. Indien om organisatorische redenen deze opleiding niet kan plaatsvinden, zullen wij je hiervan tijdig op de hoogte brengen. 

Annuleren zonder kosten (enkel schriftelijk via e-mail) kan steeds tot 14 dagen voor de aanvangsdatum van de opleiding. In alle andere gevallen blijft het inschrijvingsgeld verschuldigd. 

Het PIVO stuurt je na afloop van de voortgezette of functionele opleiding een factuur. 

De politie rekruteert in Vlaams-Brabant!

Interesse in een job bij de politie in Vlaams-Brabant? Vandaag een droom, morgen een job! Wij bereiden jou voor op de selectieprocedure tot inspecteur van politie. Wij geven alle kandidaten die interesse hebben in een job als inspecteur bij de politie in Vlaams-Brabant de kans om een gratis voorbereidingstraject te volgen, dat je zal helpen om je beter voor te bereiden op deze selectietesten.

Woon je in Vlaams-Brabant en wil je werken bij de politie?
Woon je niet in Vlaams-Brabant, maar wil je wel een job bij één van de Vlaams-Brabantse politiezones of federale politiediensten in onze provincie?
Dan is ons voorbereidingstraject er voor jou!
Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

 • Wie zich wil inschrijven voor een job bij de politie, kan dat enkel doen via de officiële jobsite van de geïntegreerde politie:  https://www.jobpol.be/ – Inspecteur | Jobpol
 • Vooraleer je aan je opleiding tot inspecteur kan beginnen, moet een selectieprocedure worden doorlopen. De selectieprocedure bestaat uit een heel aantal testen, die jouw competenties, fysieke mogelijkheden en medische geschiktheid zullen onderzoeken: Cognitieve vaardigheidsproef, Sportproef, Persoonlijkheidsproef, Medische geschiktheidsproef. Meer informatie over de af te leggen proeven vind je hier: https://www.jobpol.be/jobs-in-uniform/inspecteur#selectieprocedure

Contact

De Politieschool van het PIVO organiseert samen met het PLOT een bijscholing voor bijzondere veldwachters tijdens najaar 2023

De verkorte opleiding van minstens 15 uren is een verplichte vijfjaarlijkse bijscholing voor de erkende en aangestelde bijzondere veldwachters.

In de geest van artikel 6 van het MB van 20 december 2007 zullen de modules van deze opleiding praktijkgericht en afgestemd zijn op de functie en de activiteit van de bijzondere veldwachter.

Deze bijscholing is een geïntegreerde opleiding.

Alle activiteiten die behoren tot het actieterrein van de bijzondere veldwachter kunnen onmogelijk behandeld worden. Daarom beperken we ons tot veel voorkomende fenomenen.

De bevoegdheden van de bijzondere veldwachter en de observering en rapportering zijn onderdeel van de opleiding. Bijzondere aandacht gaat uit naar ‘hoe tussenkomen bij het vaststellen van dumping van chemisch afval van drugs?’, evenals het versterken van de communicatievaardigheden van de bijzondere veldwachter.

Van deze opleiding wordt 1 sessie georganiseerd.

De planning van de sessie in het najaar is als volgt: dinsdag 12 september 2023 van 17.30 uur tot 21.30 uur, vrijdag 15 september 2023 van 18.00 uur tot 21.30 uur en zaterdag 16 september 2023 van 8.30 uur tot 15.30 uur.
Plaats van afspraak: 12 en 15 september 2023 in het Bezoekerscentrum Provinciedomein Halve Maan, Omer Vanaudenhovelaan 48, 3290 Diest; 16 september 2023 in het Bezoekerscentrum Hengelhoef, Hengelhoefdreef 6, 3530 Houthalen-Helchteren.
Inschrijven kan tot uiterlijk 15 augustus 2023.

De inschrijving voor deze sessie verloopt via het PIVO – marleen.vannieuwenhove@vlaamsbrabant.be – en het inschrijvingsbedrag bedraagt 300 euro per sessie.

Meer informatie kan bekomen worden:

Federale Politie

Ine Van Kets

0472 36 25 81

ine.vankets@police.belgium.eu


PIVO Politieschool

Marleen Van Nieuwenhove

02 456 89 23

marleen.vannieuwenhove@vlaamsbrabant.be

Contact

Je kunt met al je vragen terecht bij onze medewerkers.  

E-mail pivo.politie@vlaamsbrabant.be.  

  Deze site is beveiligd door reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

  Bereikbaarheid

  Adres

  Poverstraat 75
  1731 Asse, België

  Bekijk op Google Maps

  Met de Fiets

  Neem zeker een kijkje op fietssnelwegen.be

  Vooraan de parking is er een fietsenstalling met laadinfrastructuur voor elektrische fietsen voorzien. Personeel kan gebruik maken van de overdekte en afgesloten fietsenstalling in loods 67.

  Met de trein

  Het PIVO ligt op 500 meter van het station van Zellik (niet te verwarren met het station van Asse).

  Plan via de website van de NMBS je reis! (https://www.belgiantrain.be/nl)

  Opgelet! PIVO is niet bereikbaar via trein tussen 22 juni 2024 en 7 juli 2024 (meer info via (https://www.belgiantrain.be/nl/news/works-jette-opwijk-ternat)

   

  Met de bus

  Kom je met de bus? Dan zijn er 2 haltes heel dichtbij het PIVO:

  • Zellik Kazerne
  • Zellik station

  Plan via de website van De Lijn je reis! (https://www.delijn.be/nl/routeplanner/)

  Met de wagen

  Het adres van het PIVO is Poverstraat 75 in 1731 Asse.

  Hou rekening met file wanneer je vertrekt tijdens de piekuren.

  Goed om weten, op het PIVO zijn enkele laadpalen aanwezig.