Rijopleidingen - PIVO

Rijopleidingen en Verkeer

De cel Rijopleidingen en Verkeer is een gespecialiseerd team dat opleidingen inzake rijden, verkeer en mobiliteit uitwerkt en organiseert voor lokale besturen, dringende geneeskundige hulp, brandweer, politie en andere openbare diensten.

Over de rijschool

Voor opleidingen rond rijden, verkeer en mobiliteit voor lokale besturen, dringende geneeskundige hulp, brandweer, politie en andere openbare diensten moet je bij Rijopleidingen en verkeer zijn. Vanuit een coherente, multidisciplinaire aanpak organiseren wij onze opleidingen waarbij we kwaliteit, veiligheid en klantgerichtheid hoog in het vaandel dragen.

Coherente, multidisciplinaire aanpak

Wij bieden een doordacht stapsgewijs traject aan vanaf het behalen van elk type rijbewijs, over rijvaardigheid en situationele training tot prioritair rijden voor hulpdiensten. Het PIVO is de eerste school die prioritair rijden in reële omstandigheden, dus op de openbare weg, inoefent.
Al onze opleidingen zijn ontwikkeld vanuit eenzelfde visie aan alle hulpdiensten en lokale besturen: veiligheid en expertise.

Kwaliteit

Ons team bestaat uit politie- en brandweermensen met een specialisatie in ons opleidingsdomein en we werken samen met externe partners die een autoriteit zijn in hun domein. Al onze docenten zijn didactisch opgeleid en ervaren, worden continu opgevolgd en bijgeschoold. We beschikken over hightech simulatoren, voertuigen uitgerust met unieke didactische tools, een afgesloten oefenterrein, een digitaal leerplatform en een demoruimte.

Veiligheid

Omdat wij risicovolle opleidingen aanbieden, is voor elk van onze opleidingen een uitgebreide risicoanalyse opgesteld. Zoals je zal merken, is veiligheid onze hoogste prioriteit. Daarom zijn onze voertuigen niet alleen uitgerust met dubbele pedaalbediening maar ook met zichtverbeterende systemen.

In elke rijopleiding gaat bijzondere aandacht naar de sensibilisering van de cursisten, maar ook onze docenten worden hierop gescreend en geselecteerd: geen snelheid zonder veiligheid!

Klantgerichtheid

Dankzij ons WELP-systeem wordt inschrijven en opvolgen van de opleidingskalender makkelijker en efficiënter. Ons team kan al je vragen deskundig beantwoorden en ook jouw opleidingsbehoeften op maat kunnen steeds gericht worden beantwoord of opgevolgd.

Inschrijven en annuleren

Inschrijven voor onze opleidingen kan je online via de website of door te mailen naar pivo.rijopleidingen.verkeer@vlaamsbrabant.be. Vermeld zeker wie je inschrijft en voor welke opleiding.

Opgelet! Voor opleidingen en examens zijn wij gebonden aan de mogelijkheden van de examencentra. Er wordt dus streng toegekeken op het nakomen van de afspraken bij de rijexamens.

Praktische inlichtingen over de cursus volgen ten laatste 14 dagen voor de aanvang van de opleiding. Indien om organisatorische redenen deze opleiding niet kan plaatsvinden, zullen wij je hiervan tijdig op de hoogte brengen.

Annuleren zonder kosten (enkel schriftelijk via e-mail) kan steeds tot 14 dagen voor de aanvangsdatum van de opleiding. In alle andere gevallen blijft het inschrijvingsgeld verschuldigd.

Het PIVO stuurt je na afloop van de cursus een factuur.

Bronnen

Documenten

Contact

Je kunt met al je vragen terecht bij onze medewerkers.

02-456 89 46
02-454 82 81
02-456 89 26

E-mail pivo.rijopleidingen.verkeer@vlaamsbrabant.be

  Deze site is beveiligd door reCAPTCHA. De Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

  Bereikbaarheid

  Adres

  Poverstraat 75
  1731 Asse, België

  Bekijk op Google Maps

  Met de Fiets

  Neem zeker een kijkje op fietssnelwegen.be

  Vooraan de parking is er een fietsenstalling met laadinfrastructuur voor elektrische fietsen voorzien. Personeel kan gebruik maken van de overdekte en afgesloten fietsenstalling in loods 67.

  Met de trein

  Het PIVO ligt op 500 meter van het station van Zellik (niet te verwarren met het station van Asse).

  Plan via de website van de NMBS je reis! (https://www.belgiantrain.be/nl)

  Met de bus

  Kom je met de bus? Dan zijn er 2 haltes heel dichtbij het PIVO:

  • Zellik Kazerne
  • Zellik station

  Plan via de website van De Lijn je reis! (https://www.delijn.be/nl/routeplanner/)

  Met de wagen

  Het adres van het PIVO is Poverstraat 75 in 1731 Asse.

  Hou rekening met file wanneer je vertrekt tijdens de piekuren.

  Goed om weten, op het PIVO zijn enkele laadpalen aanwezig.