Selectie- en gunningscriteria
Archief
-
Selectie- en gunningscriteria
Laat een reactie achterTijdens deze opleiding krijg je inzicht in het ontwikkelen van nauwkeurige administratieve voorwaarden voor optimaliseren van bestekken. Er wordt stilgestaan bij zowel de selectie- als de gunningscriteria. Het accent ligt op het formuleren van heldere en haalbare eisen, essentieel voor een succesvolle plaatsing van overheidsopdrachten. Je krijgt de mogelijkheid om actief mee te werken met eigen voorbeelden en dossiers.
-
Plaatsingsprocedures uitgespit
Laat een reactie achterNa deze opleiding heb je een algemeen overzicht van de verschillende plaatsingsprocedures, de voor- en nadelen en vooral ook hoe je ze moet toepassen. Ook wordt er bijzondere aandacht besteed aan de principes van de aanvaarde factuur om op een zo optimaal mogelijke wijze opdrachten in de markt te plaatsen.
-
Professioneel reageren op onbeleefde mails en moeilijke situaties aan de telefoon
Laat een reactie achter -
Legionellabeheer voor lokale besturen
Laat een reactie achter -
Je begraafplaats anders bekeken. Waardevolle inspiratie voor mandatarissen en beleidsmakers
Laat een reactie achterHoe kun je een krachtige visie ontwikkelen rond de begraafplaatsen? Ze zijn immers meer dan een plek voor begraven en rouwen. Binnen een gemeente bieden ze een enorm potentieel aan om de verbinding met de gemeenschap te versterken en rouw en verlies zichtbaar te maken binnen je gemeente. Begraafplaatsen hebben het unieke vermogen om iedereen te bereiken, want vroeg of laat wordt ieder van ons met de dood geconfronteerd. Na deze opleiding ga je naar huis met veel inzichten in hoe begraafplaatsen een centrale rol kunnen spelen. Niet alleen als rustplaatsen, maar als plekken van betekenis voor de hele gemeenschap.
-
Doe meer met je arbeidsreglement!
Laat een reactie achterHet arbeidsreglement is een belangrijk document in je bestuur. Goede afspraken tussen werkgever en werknemer zijn noodzakelijk om de goede gang van zaken te bewaren. Voldoet je huidige arbeidsreglement nog aan de wettelijke bepalingen en is het ook voldoende werkbaar op maat van je bestuur?
-
Veilig werken met de bosmaaier
Laat een reactie achterDe bosmaaier is een veelgebruikt werktuig in bos-, groen- en natuurbeheer. In deze opleiding leer je de bosmaaier op een veilige manier hanteren. Omdat het intensieve gebruik van de bosmaaier vaak tot rugklachten leidt, wordt extra aandacht besteed aan de ergonomie. Daarnaast leer je de bosmaaier onderhouden op verschillende punten. Je krijgt een overzicht van de verschillende snijgereedschappen die je op de bosmaaier kunt gebruiken.
-
Zoönoses
Laat een reactie achterTijdens het werken in bossen en natuurgebieden loop je het risico ziek te worden door insectenbeten of infecties. In deze opleiding leer je over deze verborgen gevaren en hoe je ze kunt vermijden.
-
Vervolgopleiding kettingzaag ECS2
Laat een reactie achterIn deze opleiding, die voldoet aan de Europese Kettingzaagnormen ECS2, leer je de juiste technieken om kleine bomen te vellen met een diameter tot 40 centimeter. Je leert ook bomen onttakken, stammen afkorten en vasthangende bomen neerhalen via het gebruik van handhulpmiddelen. Verder komt het veilig manipuleren en stapelen van hout aan bod.
-
Collegagroep organisatiebeheersing
Laat een reactie achterGestructureerd uitwisselen van ervaringen en concreet toepasbare antwoorden formuleren op vragen over organisatiebeheersing.