Selectie- en gesprekstechnieken
Archief
-
Selectie- en gesprekstechnieken
Laat een reactie achter -
Werken op hoogte
Laat een reactie achter -
Gemeentelijke bossen en eigen houtgebruik
Laat een reactie achterGemeentes beschikken vaak over een heel aantal houtige elementen zoals gemeentebossen, houtkanten en parken. Het hout dat uit deze elementen voortkomt, wordt echter maar zelden hoogwaardig gebruikt. Eerder wordt alles verhakseld of direct verbrand. Met deze workshop bieden we een overzicht hoe deze houtige elementen meer te waarderen. Daarbij bieden we andere, hoogwaardigere toepassingen van eigen houtgebruik aan en geven toelichting bij de mogelijkheden voor bosuitbreiding en boscertificering.
Deze workshop kan ook op maat.
Meer informatie over de mogelijkheden op maat? Stuur een mailtje naar pivo.bestuursschool@vlaamsbrabant.be.Ben je benieuwd naar onze andere workshops over duurzaam hout? Check ook de workshop "duurzaam hout binnen grote en kleine bouwprojecten" hier.
Deze workshop wordt georganiseerd in kader van het project Duurzame Houtconsumptie (gefinancierd door de provincie Vlaams-Brabant en de Nationale Loterij) in samenwerking met PIVO.
-
Duurzaam hout binnen grote en kleine bouwprojecten
Laat een reactie achterGemeentes schrijven regelmatig bestekken uit voor bouwprojecten zoals een brugje in een park, een speeltuig in het gemeentebos, maar ook grote bouwprojecten zoals een nieuwe school of bibliotheek. Vaak is er wel de intentie om hierin duurzaam hout te gebruiken, maar bij de effectieve uitvoering loopt het mis. Deze workshop licht de typische valstrikken toe en biedt oplossingen om tot een geslaagd eindresultaat te komen met duurzaam hout.
Deze workshop kan ook op maat.
Meer informatie over de mogelijkheden op maat? Stuur een mailtje naar pivo.bestuursschool@vlaamsbrabant.be.Ben je benieuwd naar onze andere workshops over duurzaam hout? Check ook de workshop "gemeentelijke bossen en eigen houtgebruik" hier.
Deze workshop wordt georganiseerd in kader van het project Duurzame Houtconsumptie (gefinancierd door de provincie Vlaams-Brabant en de Nationale Loterij) in samenwerking met PIVO.
-
Basisopleiding milieumedewerker
Laat een reactie achterIn deze opleiding krijg je inzicht in de structuur van de regelgeving, de instanties en de bevoegdheden op het vlak van milieu. Na deze opleiding ken je de belangrijkste milieu- en natuurregelgeving en kun je nuttige bronnen raadplegen. Ook omgevingsprocedures en het lezen van milieuvoorwaarden komen in deze opleiding aan bod.
-
Dag van de gemeenschapswacht
Laat een reactie achterNa deze dag heb je je kennis en vaardigheden opgefrist en uitgebreid, ervaringen gedeeld met je collega's en meer inzicht gekregen in het nut en de meerwaarde van je werk.
-
Vooropleiding milieutoezichthouder
Laat een reactie achter -
Milieutoezichthouder – certificaat 2
Laat een reactie achterIn overeenstemming met artikel 13§3 2° van het nieuwe milieuhandhavingsbesluit heb je op het einde van deze module een goede kennis van de regelgeving waarvoor je als toezichthouder bevoegd bent op vlak van afval. Je begrijpt de regelgeving en vergunningen en je kan ze interpreteren. Je kan monsternemingen en verzegelingen uitvoeren en de analyseresultaten correct interpreteren.
Deze opleiding is een samenwerking tussen het PIVO en het PLOT. -
Inspiratiedag: visie als basis voor een sterke RPR
Laat een reactie achterHet nieuwe Rechtspositiebesluit (RPR) geeft lokale besturen heel wat ruimte om een modern personeelsbeleid te kunnen voeren.
Toch is het van belang om als lokaal bestuur bij de uitwerking van de lokale rechtspositieregeling te vertrekken vanuit de visie en strategie van de organisatie. Pas wanneer je die visie duidelijk in kaart hebt gebracht en de consequenties voor het personeelsbeleid kent, kun je vormgeven aan je lokale RPR.
Tijdens deze halve dag staan we stil bij:
- Met welke uitdagingen hebben we te maken?
- Hoe positioneren we ons als werkgever?
- Wat wil je bereiken en wat is daarvoor nodig op personeelsvlak?
- Hoe zit dat dan vandaag? Waar lopen we tegenaan?
- Gaan we meer samenwerken met andere besturen?
- …
-
GAS – sanctionerend ambtenaar
Laat een reactie achterIn deze opleiding leer je alles wat nodig is om aan de slag te gaan als sanctionerend ambtenaar. Na deze opleiding ken je de algemene principes van het strafrecht. Daarnaast wordt er uitgebreid ingegaan op de wetgeving van de gemeentelijke administratieve sancties, met focus op de bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de sanctionerend ambtenaar. Ten slotte leer je omgaan met conflicten. Wie slaagt voor de examens voldoet aan de opleidingsvereisten beschreven in het KB van 21 december 2013.