Train the trainer voor korpsbegeleiders bij begeleiding van kandidaten rijbewijs C (CE) (AT5022) - PIVO

Train the trainer voor korpsbegeleiders bij begeleiding van kandidaten rijbewijs C (CE) (AT5022)

Opleiding gegeven met max. 4 deelnemers voor een groepsprijs van €715.   

 

    Je wil op een correcte en educatieve manier een collega die het rijbewijs C (CE) wil behalen begeleiden tijdens het oefenen binnen het korps.

Inhoud

De korpsbegeleider krijgt een brede waaier van regels in een transparant en correct afsprakenkader. Theoretische intro: wegcode - methodische en constructieve aanpak. Praktijk: voorafgaande controles van het voertuig, zithouding, correct spiegelgebruik & kijktechniek, dode hoek & blinde vlekken rond de vrachtwagen, remsystemen, noodremmingen, remmen en uitwijken, rem/stopafstand, beperkingen van het voertuig, voertuigbeheersing - alle examenmanoeuvres worden uitvoerig stapsgewijze uitgelegd en gereden. Rit op de openbare weg met accenten op moeilijke situaties en gericht naar het examen.

Leerdoelstellingen

Na deze opleiding weet je hoe je een collega optimaal op de werkplek kunt begeleiden om extra rijervaring op te doen en zo zijn slaagkansen op het praktisch examen rijbewijs C (CE) te verhogen en de schadegevallen in het korps te verlagen. Tegelijk fris je je eigen rijvaardigheid en principes rond schadepreventief rijden op.

Doelgroep

Opleiding specifiek voor de rijbegeleiders van brandweerposten die een cursist begeleiden om extra rijervaring met een vrachtwagen op te doen tijdens de werkuren. De opleiding wordt georganiseerd met 2 tot 4 deelnemers.

Deelnamevoorwaarden

Je bent minimaal 24 jaar oud zijn en hebt een identiteitsdocument, afgeleverd in België. Je hebt sinds ten minste 6 jaar een Belgisch of Europees rijbewijs en beschikt over een ruime rijervaring. Je bent gedurende de laatste 3 jaar niet vervallen geweest van het recht om een motorvoertuig te besturen.

Lesmethode en werkvormen

Docenten passen de regels van de volwassenenopleiding toe.
Voornamelijk doceren, onderwijsleergesprek, demonstratie en praktijkuitvoering. Praktijkoefeningen op afgesloten terrein en op de openbare weg.
De praktijklessen worden met een speciale uitgeruste opleidingsvrachtwagen (met aanhangwagen) uitgevoerd.
Na een korte theoretische benadering wordt vooral aandacht besteed aan praktische toepassingen.

Beoordelingswijze

De docent beoordeelt de actieve deelname van de cursist.

Details

Kenmerk Waarde
Duur 6 uur
Prijs 180,00
Startdatum Geen startdatum
Alle details weergeven
Inschrijven