PHTLS Refresher Course - PIVO

Prehospital Trauma Life Support (PHTLS) wordt internationaal erkend als de toonaangevende voortgezette cursus voor prehospitaal traumazorg.

De missie van PHTLS is het bereiken van een uitmuntende aanpak van traumapatiënten door alle zorgverleners die betrokken zijn in de prehospitaal zorg. PHTLS-cursussen verbeteren de kwaliteit van traumazorg en verlagen de mortaliteit. PHTLS bevordert het kritisch denken, als basis voor een kwaliteitsvolle zorgverlening. 

In de Refresher Course zullen we kort enkele basics herhalen, en daarna focussen op enkele speciale vaardigheden. Dit doen we telkens aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten.

Inhoud

  • Benadering van de traumapatiënt
  • “XABCDE” benadering
  • Airway & Breathing skillstations: EGD / Thoracic Trauma
  • Circulation Lecture: Circulatory (peri-)arrest in trauma
  • Circulation skillstations: TCA / Junctional Bleeding
  • Disability: an update on current practice
  • Scenariotraining
  • Paediatric Trauma

Leerdoelstellingen

Een brede basiskennis verwerven om in staat te zijn weloverwogen beslissingen te nemen bij de benadering van traumapatiënten. De PHTLS is gebaseerd op het beginsel “treat first what kills first” (wat de patiënt als eerste doodt, als eerste behandelen). Het doel is om de bekwaamheid te vergroten in enerzijds het evalueren van de patiënt en anderzijds het bepalen van de prioriteiten in de verzorging.

Doelgroep

De PHTLS Refresher Course is er voor iedereen die een geldig PHTLS Certificaat heeft en zijn vaardigheden op punt wil zetten.

Deelnamevoorwaarden

In het bezit zijn van een geldig NAEMT PHTLS certificaat.

Lesmethode en werkvormen

Korte theoriestukken worden afgewisseld met vaardigheidsstations en casussen.

Beoordelingswijze

Na de afloop van de cursus vindt een certificerende evaluatie plaats, bestaande uit een theoretische test (meerkeuzevragen). De vaardigheden worden permanent geëvalueerd.

Een geslaagde evaluatie geeft recht op het door de US/National Association Emergency Medical Technicians (NAEMT) uitgegeven brevet. De hulpverlener-ambulancier krijgt ook 3 uren permanente vorming toegekend.

Details

Kenmerk Waarde
Duur 8 uur
Prijs 250,00
Startdatum 01-07-2024 Zie alle startdatums
Alle details weergeven

Planning

Startdatum
01-07-2024
Prijs
250,00
Bijeenkomsten
2 bijeenkomsten
Locatie
PIVO
Beschikbare plaatsen
Beschikbaar.